LA WEB DE LA COORDINADORA

Web/Blog de la Federacio Coordinadora d´Entitats Culturals del Regne de Valencia (Desde 1977)

martes, 23 de julio de 2013

NOTA DE PRENSA I CONVOCATORIA DE REUNIO GENERAL URGENT DE LES ENTITATS



Nota de Prensa
19 de juliol de 2013

La Coordinadora convoca reunio urgent el proxim dilluns 22 de juliol en el GAV

La FEDERACIO COORDINADORA D´ENTITATS CULTURALS del REGNE de VALENCIA ha convocat en caracter urgent a totes les organisacions culturals i socials valencianistes, sense exclusions, per al proxim dilluns 22 de juliol a les 20H. en la seu central del Grup d´Accio Valencianista (C/ Pintor Gisbert, 17 - Valencia).

La Coordinadora ha confirmat que eixa reunio està oberta a tot el valencianisme i els valencianistes que de bona fe desigen colaborar i formar part de les noves movilisacions a desenrollar en els proxims mesos. Per eixa rao, l'institucio decana del valencianisme ha volgut resaltar que mos trobem en un moment especialment complicat i crucial en la defensa de les muralles de Valencia, a on tots devem treballar per nostres senyes d'identitat, donant lo maxim que pugam i sense voler impondre sigles o mensages interessats, molts dels quals recorden a temps passats, a on atres valencianistes acabaren passant per caixa i venent-se al millor postor.

En la reunio del proxim dilluns en el GAV se constituiran les distintes Comissions de treball propostes, i que entre atres accions, se deura realisar un estudi detallat de la situacio social i politica de la Comunitat Valenciana, proponent distintes accions de movilisacio, en la mirada posada en el 9 D´Octubre. Junt en aço, un grup d'experts conformaran la Comissio d'iniciatives parlamentaries ciutadanes, a on se debatra la conveniencia d'impulsar una nova Iniciativa Llegislativa Popular contra el catalaniste AVL o la solicitut de la desdotacio d'eixa institucio en els proxims Presuposts Generals de la Generalitat Valenciana per a 2014.

Per la seua part, el president de la Coordinadora, Juan Garcia Sentandreu, i conforme s'acordà en la passada reunio, ha cursat la solicitut formal de reunio en el President del Consell, Alberto Fabra, a on volen traslladar-li un exhaustiu informe sobre la realitat social, cultural i juridica de l'idioma valencià, aixina com la voluntat de posar-se a disposicio de la Generalitat Valenciana per a colaborar en totes les accions que se promouen institucionalment en defensa de la llengua valenciana, des de la maxima llealtat institucional, pero exigint el mateix compromis en la defensa de nostra senyes d'identitat i en la necessaria resposta als envits del catalanisme.


Sentandreu ha subrallat que es el moment de que el valencianisme siga generós, i si existix un verdader Interés politic del PP per resoldre el conflicte llingüistic, la Coordinadora posarà a disposicio de les institucions valencianes tot el seu potencial i tota la seua experiencia en la materia, participant-li de les mesures llegals que deurien orquestar-se per a defendre lo valencià. En cas contrari, el PP valencià demostraria que els seus ultims mensages son simples focs d'artifici interessats, en la mirada posada en les eleccions de 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario